top of page
Prima Cura header

Thuisverpleging Prima Cura regio Sint-Truiden, een passie voor zorg

Waar staat Thuisverpleging Prima Cura voor?

Zorgen én verzorgen elke dag opnieuw is onze missie. U staat als patiënt bij ons altijd voorop. Onze lijfspreuk is dan ook duidelijk: 

“Geef de juiste zorgen, eersteklas én warm!”

Uw vaste gezichten van het Prima Cura team

Frédéric Verbruggen

Frédéric Verbruggen

Kees Schouten

Kees Schouten

20200715_naamloos_8187.jpg

360 graden zorgbril: wij kijken veel verder dan de zorg op zich!

We zijn veel meer dan een verpleger aan huis. Voor alle verpleegkundige zorgen die ook in het ziekenhuis gebeuren zoals wonden verzorgen of inspuitingen, kunt u bij ons terecht. Maar het gaat bij ons veel verder dan dat. We kijken en denken 360 graden rond: de algemene leefomstandigheden, is er voldoende eten in huis, is de woning proper en veilig, advies vb. bij incontinentie, diabeteszorg, gepaste oplossingen, financiële steun waarop u kunt terugvallen, alles om de patiënt een handje te helpen zoals een vuilbak buitenzetten… Maar ook de dagelijkse babbel van thuiszorg mag niet onderschat worden. Kortom: wij denken niet in termen van een vast takenpakket, wel in een totaalconcept om de patiënt te helpen.

360 graden zorgbril

Onze naam:


Het woord ‘Prima’ staat voor ‘eersteklas, uitmuntend, zeer goed, excellent, voortreffelijk’.
Thuisverpleging Prima Cura zet dit om in de praktijk door een voortreffelijke zorg op maat te bieden, waarbij uw zorgvraag centraal staat. Dankzij onze jarenlange ervaring en opgebouwde deskundigheid kunnen wij een constante kwaliteit verzekeren.

Cura’ is het Latijnse woord voor ‘zorg’. Ook de godin van de zorg heet Cura.
Naast verzorgen betekent dit voor ons ook een brede aandacht voor u als patiënt, voor uw naasten, de behandelende arts(en) en overige zorgverleners. Een professionele communicatie en nauwe (multidisciplinaire) samenwerking zijn hierbij onze kracht.
 

Ons logo:

De opgestoken duim betekent ‘Prima’.
De twee duimen op elkaar zijn een toonbeeld voor communicatie, contact en samenwerking. Het is ook een manier om elkaar bij aankomst of vertrek te begroeten. 


De pleister op de duim staat voor het verzorgende karakter van Thuisverpleging Prima Cura.
 

Prima Cura logo

Prima Cura in woord en beeld

Onze werkwijze

  1. U contacteert ons voor uw zorgvraag

  2. Wij komen graag bij u langs om samen met u en/of uw familie de passende verzorging, tijdstippen en de plaats te bespreken

  3. Dit stelt ons in staat om onze zorgen zoveel mogelijk af stemmen op uw persoonlijke noden en behoeften

  4. Al vanaf de start van onze thuiszorg krijgt u van ons de volle aandacht

  5. Wij evalueren samen met u de gang van zaken

  6. We dragen zorg voor een gedegen rapportage en administratie om de continuïteit van de zorg te waarborgen

  7. Discretie, beroepsgeheim, privacy en vertrouwen staan bij ons erg hoog aangeschreven

onze werkwijze

Wij zijn erkend door het RIZIV

Wij werken samen met alle mutualiteiten via de derdebetalersregeling. Dit betekent voor u dat wij onze kosten rechtstreeks aan uw ziekenfonds richten. U krijgt van ons een maandelijks overzicht over welke verpleegkundige prestaties aan uw ziekenfonds zijn gefactureerd. U ontvangt dit bewijsstuk naar vrije keuze per brief of via uw e-box (https://myebox.be/nl).

Mederi partner

Logo-Mederi partner

Om onze kwaliteit ook via officiële weg aan te tonen en waar te maken, zijn we partner van Mederi: kwaliteitslabel voor een kwaliteitsvolle verpleegkundige zorg. Dit betekent dat onze thuisverpleging door een derde onafhankelijke partij werd/wordt beoordeeld op basis van verschillende criteria, zoals continuïteit van de zorgen, zorgtechnische kwaliteiten en competenties, bijscholing en wettelijke bepalingen. 

footer

Een eerste kennismaking met thuisverpleging prima cura? Aarzel niet contact met ons op te nemen!

bottom of page